Werkwijze

Het start met nieuwsgierig zijn naar

Kinderen inspireren mij. Ik vind het geweldig om in de belevingswereld van het kind te kijken en samen met het kind tot een inzicht te komen waarom afwijkend gedrag soms in de weg kan zitten. De verschillende persoonlijkheden, de klachten waarmee de kinderen bij mij komen en de manier hoe ouders en kind daarmee omgaan is steeds weer anders.

Ik ben geïnteresseerd in de persoon achter de klacht. Ik vind het belangrijk om het kind weer in zijn kracht te zetten. Met nieuwsgierige aandacht, fantasie en humor en uiteraard vakkennis wil ik kinderen helpen om hun probleem op te lossen of ze methodes aan te reiken om hiermee om te gaan.

Het onderzoeken van de beste werkwijze

Mijn werkwijze varieert van een gesprek tot kind gerelateerde technieken, zoals spel, tekenen, wandelen etc. Het ene kind vindt praten fijn, de ander wil graag actief of creatief bezig zijn. Door mijn ervaring kijk ik wat het beste past bij uw kind. Door coaching komt het kind tot een inzicht en ontstaat er een verandering en wordt een haalbaar doel bereikt.

Samen kijken naar de hulpvraag

De hulpvraag die de ouders stellen in het intakegesprek zal ik met een kind nader gaan onderzoeken. Ik werk van hulpvraag naar kern en doel. Het is belangrijk voor mij om de hulpvraag met elkaar af te stemmen, soms zal ik sturend te werk gaan.
Soms is de hulpvraag van het kind anders dan wat in het intakegesprek met de ouders naar voren is gekomen. Ik begin dan met de hulpvraag van het kind en zal gedurende het traject altijd met de ouders evalueren.

Er zijn geen geheimen over wat ik met een kind bespreek. Het kan zijn dat een kind na een gesprek niet altijd gelijk de behoefte heeft om dit met ouders te delen. Respecteer dit, je kind komt vanzelf en soms merk je de verandering zonder dat je ernaar vraagt.

Hoe lang duurt een kindcoach traject?

Bij de intake maak ik een inschatting hoeveel sessies er nodig zijn. Tussentijds evalueren kan, indien nodig en in overleg, maar na het traject is er alle ruimte voor een eindevaluatie.

Een glimlach van je kind dat is toch altijd de moeite waard.

Nieuwsgierig naar hoe ik uw kind kan begeleiden?

Plan hiervoor een vrijblijvend kennismakingsgeprek in.

Ik ben bereikbaar via annemiekesmeink@gmail.com of 06-44083148

werkwijze kindercoaching